Augustblå (Innbundet)

roman

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 188
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: August blue
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788256029457
Kategori: Romaner
Omtale Augustblå
Deborah Levy kommer nærmere perfeksjon for hver bok hun skriver.
New York Journal of BooksElsa M. Anderson er på høyden av sin karriere som konsertpianist. Midtveis under en konsert i Wien gjør hun en feil i fremføringen av Rakhmaninovs pianokonsert nummer 2, og i stedet for å samle seg og starte på nytt, reiser hun seg og går av scenen. Hun opptrer aldri igjen.

I tiden som følger må Elsa stå rakrygget i et enormt press fra omverdenen, venner og bekjente, som alle vil at hun skal begynne å spille igjen. Hun trekker seg tilbake og reiser til Athen, hvor hun begynner å jobbe som pianolærer.

En dag, på et loppemarked, ser hun en fremmed kvinne som er nifst lik henne selv. Hun blir fascinert av et par mekaniske dansende hester, men fordi hun somler, kjøper den andre kvinnen hestene rett foran nesen hennes. Hun klarer siden verken å glemme hestene eller kvinnen.

Når Elsa deretter reiser gjennom Europa og til Paris, er det med skyggen av den mystiske dobbeltgjengeren som følgesvenn. I letingen etter å gjenskape seg selv i en annens bilde, flykter hun både fra fortiden og talentet sitt.

Augustblå er en nydelig roman om identitet, gjenfødelse og melankoli - og om å finne igjen seg selv og starte på nytt.OVERSATT AV AGNETE ØYE

Til toppen

Andre utgaver

Augustblå
Bokmål Ebok 2024

Flere bøker av Deborah Levy: