Avskjedsseremonien (Innbundet)

fulgt av samtaler med Jean-Paul Sartre

Forfatter:

Bente Christensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 575
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: La cérémonie des adieux
Oversatt av: Christensen, Bente
ISBN/EAN: 9788256023035
Omtale Avskjedsseremonien
«Så nå er det avskjedsseremoni?» sa Sartre, da vi tok farvel for en måned på begynnelsen av sommeren. Jeg ante allerede hvilken betydning disse ordene en gang kom til å få. Sere.monien varte i ti år, og det er disse ti årene jeg forteller om i denne boka.»

Dette er Simone de Beauvoirs beretning om de siste ti årene av livet til Jean-Paul Sartre, og den eneste av hennes bøker han ikke fikk lest. Beauvoir belyser et av de mest kjente og komplekse parforholdene i det tjuende århundre, og gir en grundigere forståelse av mennesket Sartre. Hun beskriver den langsomme svekkelsen av Sartres kropp og sinn, en aldrende mann som synker inn i sykdom. Boken fikk kritikk for å være indiskret og uverdig da den utkom i 1981, litt over et år etter Sartres død. Den kan også gi leseren en påminnelse om menneskekroppens midlertidighet.

Til slutt i denne utgivelsen er det gjengitt samtaler mellon de Beauvoir og Sartre fra august og september 1974. Samtalene ble gjort i opptak og gir et ukjent og personlig innblikk i Sartres liv og et godt bilde av forholdet mellom de to.

Til toppen

Andre utgaver

Avskjedsseremonien
Bokmål Ebok 2023