Balkanlabyrinter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202307936
Kategori: Historie
Omtale Balkanlabyrinter

Balkan fra innsiden

En mann vandrer omkring i huset på leting etter Jugoslavias historie, en kvinne søker tilflukt på et psykiatrisk sykehus i Beograd, en gutt blir utsatt for en bilulykke, slutter å vokse og reiser til et krigsrammet Sarajevo for å gjenfinne sine tapte drømmer.

Balkanlabyrinter skildrer tolv mennesker som hver på sin måte forsøker å overleve den blodige oppløsningen av Jugoslavia etter Murens fall. I et litterært, nesten poetisk språk knytter Torstein Stiegler Seim sammen deres historier i en bok som kretser rundt viktige spørsmål. Hva skjer når et land plutselig blir borte? Hvordan reagerer mennesker når den virkeligheten de har vokst opp med ikke lenger eksisterer? Hvor blir det av deres identitet? Hvem blir de?  

Den norske forfatteren viser hvordan historien hele tiden griper inn i enkeltmenneskers liv. Ingenting er stabilt. Alt er usikkert og flytende. Balkanlabyrinter er et dokument over Europas nære historie. Slik den ble opplevd av de som var til stede.

Til toppen

Om forfatter Torstein Stiegler Seim

Torstein Stiegler Seim er født i 1967 i Bergen. Han har studert historie, filosofi, religionshistorie og nordisk litteraturvitenskap og har et hovedfag i religionshistorie og en master i nordisk litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Siden 1996 har han undervist ved Universitetet i Beograd. I tillegg til arbeidet som utenlandslektor, har han oversatt flere bøker fra serbisk til norsk og publisert en rekke artikler om kultur, reise, dagsaktuelle nyheter og sport for flere norske og serbiske aviser og magasiner.

Til toppen