Barbarene (Innbundet)

et skråblikk på romersk historie

Forfatter:

og

Dag Biseth (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 344
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
Originaltittel: Terry Jones' Barbarians
Oversatt av: Biseth, Dag
ISBN/EAN: 9788292605356
Kategori: Historie
Omtale Barbarene

Et nyansert og underholdende bilde av de såkalte barbarene

Terry Jones er tidligere mest kjent som medlem av den legendariske britiske komediegruppen Monty Python og har regissert blant annet Life of Brian og Monty Python and the Holy Grail. Hans bøker har ofte utfordret de rådende historiedogmene, og er skrevet underholdende og med en god penn. Barbarene er hans første bok utgitt på norsk, den er basert på BBC-serien Terry Jones’ Barbarians.

I Monty Python-filmen Life of Brian, som ble regissert av Terry Jones, stilles spørsmålet om hva romerne egentlig har utrettet. Svaret som gis i boken Barbarene av Terry
Jones og Alan Ereira er: ikke stort.

Lenge har den etablerte sannheten om de såkalte «barbariske» folkeslagene fått stå uimotsagt, disse folkeslagene er blitt avskrevet som usiviliserte og primitive,mens Romerriket fortsatt blir sett på som den vestlige sivilisasjonens vugge.
Ved hjelp av den nyeste forskningen på området søker forfatterne å gi et mer nyansert bilde av barbarene. De viser oss blant annet at romernes styrke lå i at de i stor grad kopierte teknologi fra de erobrede folkeslagene, som på forskjellige måter var vel så avanserte som romerne innenfor områder som teknikk, vitenskap og filosofi. Barbarene tar oss med på en reise gjennom Europa og gjennom 700 års historie, fortalt med en smittende entusiasme og vittig britisk humor.

«Jeg skulle ønske alle historiebøker skrevet av ikke-historikere var så godt underbygd, og at alle bøker av historikere var så velskrevne.» Dr. Walter Pohl, instituttleder for middelalderhistorie, Universitet i Wien

«Jeg nøt denne boken enormt – den er veldig levende og tar et grundig oppgjør med synet på barbarene. Det er akkurat det som kreves for igjen å betrakte balansen og plassere Romerriket i dets rette perspektiv.»
Barry Cunliffe, professor i arkeologi, Universitetet i Oxford

Til toppen

Om forfatter Terry Jones

Terry Jones (f. 1942) er mest kjent som medlem av den legendariske britiske komediegruppen Monty Python og har regissert blant annet Life of Brian og Monty Python and the Holy Grail. Hans bøker har ofte utfordret de rådende historiedogmene, og er skrevet underholdende og med en god penn. Barbarene er hans første bok utgitt på norsk, den er basert på BBC-serien Terry Jones' Barbarians. Alan Ereira har jobbet som BBC-produsent, spesialisert på historie, siden 1962. Sammen har Terry Jones og Alan Ereira tidligere skrevet og produsert de to bøkene og filmene Crusades og Medieval Lives.

Til toppen