Barcelona-komplekset (Innbundet)

innsidehistorien fra Cruijff til Messi

Forfatter:

Pål Sandbæk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 384
Forlag: Tolvte mann
Språk: Bokmål
Originaltittel: Barça
Oversatt av: Sandbæk, Pål
ISBN/EAN: 9788293053767
Omtale Barcelona-komplekset
Kåra til FOOTBALL BOOK OF THE YEAR 2022 av Sports Book Awards i samarbeid med den engelske fotballskribentforeninga (FWA).

Financial Times-journalisten Simon Kuper har hatt enestående tilgang til FC Barcelona de siste 30 åra, en periode klubben har gått fra å være et provinsielt anliggende til å bli en global supermakt.

Historien starter med Kupers barndomshelt, mannen som ikke bare skapte det moderne Barça, men også den moderne fotballen i seg selv: Johan Cruijff. Den ender med mannen som på godt og vondt overtok den dominerende rollen hans i klubben, tidenes beste fotballspiller: Lionel Messi. I tillegg til en innføring i den revolusjonerende fotballfilosofien og en forklaring på den eventyrlige sportslige suksessen får vi innsikt i den unike, katalanske maktpolitikken som legger premissene, lokalbefolkningens forhold til klubben og jobben som gjøres bak kulissene av de ansatte.

Forfatteren av bestselgeren Soccernomics og klassikeren Football Against the Enemy leverer her et helhetlig portrett av verdens største fotballklubb, en inngående redegjørelse for dens vei til toppen og en innsiktsfull forklaring på fallet som nå truer.

Til toppen

Andre utgaver

Barcelona-komplekset
Bokmål Ebok 2022