Barnehagens grunnsteiner (Heftet)

formålet med barnehagen

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 304
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Flerspråklig , Bokmål , Dansk / Svensk
ISBN/EAN: 9788215017846
Kategori: Pedagogikk
Omtale Barnehagens grunnsteiner
Formuleringene i barnehagens formålsparagraf er både mange og fine, men hvordan skal de forstås og omsettes i praksis? Til dette arbeidet kan denne boka være en faglig inspirasjon.
Formålsparagrafen er langt mer detaljert enn tidligere. Blant annet er barnehagens verdigrunnlag blitt mer tydelig og begreper som læring, lek, danning og omsorg er kommet inn i lovteksten. Hvordan kan man ivareta et økende fokus på læring, ferdigheter og testing med en dannelsesdimensjon? Hvordan kan verdigrunnlaget realiseres i praksis?

Med utgangspunkt i enkeltformuleringer i formålsparagrafen har bidragsyterne gitt verdifulle innspill til det som danner essensen i en levende barnehagepedagogikk. Ønsket er bl.a. å bidra til kritisk refleksjon rundt formålet med barnehagen og presentere forskning, teori og debatt som på ulike måter er knyttet til dette.

Forfatterne representerer ulike fagmiljøer og bidrar med et mangfold av kunnskaper og analyser på feltet.

Boka er skrevet først og fremst for førskolelærerstudenter, lærerutdannere , praktikere og andre med særlig interesse for barnehagefeltet.

Bidragsyterne er i tillegg til redaktørene: Hilde Merete Amundsen, Leif Askland, Stig Broström, Eva S. Brønstad, May Britt Drugli, Liv Gjems, Per Tore Granrusten, Anne Greve, Gunhild Hagesæther, Marit Kanstad, Sonja Kibsgaard, Trude Kristiansen, Anne-Mari Larsen, Gunvor Løkken, Niklas Pramling, Sturla Sagberg, Ingrid Pramling Samuelson, Monica Seland, Kristin R. Tholin, Maria Øksnes og Solveig Østrem.

Til toppen

Andre utgaver

Barnehagens grunnsteiner
Flerspråklig, Bokmål/Dansk Heftet 2018