Barnehelse (Innbundet)

Hverdagsplager, medisiner, gode råd, spørsmål og svar

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202343897
Kategori: Svangerskap og fødsel
Omtale Barnehelse

Dette er en praktisk guide der du får svar på vanlige spørsmål om barnets helse. Boken har en generell temadel der vanlige sykdommer og ulike hverdagsplager gjennomgås. Her er det nyttig informasjon om alle sykdommer og plager hos barn som foreldre oppsøker legen for. Du får basiskunnskap om alle tilstandene med oversikt over tiltak og hvilke medisiner man skal bruke. Boken er ryddig satt opp, inndelt etter tema slik at det er lett å finne fram. Etter hvert hovedtema er det gjengitt vanlige spørsmål som foreldre ofte stiller legen. Her får du svar på det du lurer på når barnet er sykt, du finner ut hva som plager barnet, du får vite hvilke medisiner som bør brukes og hvordan de brukes og du får råd om du bør oppsøke lege eller ikke. Boken er skrevet av barnelege Betty Kalikstad, ekspert på barn og medisiner.

Mange foreldre får ikke gode nok svar hos fastlegen og vil gjerne vite mer enn den korte undersøkelsen de får der (og erfarer kanskje at legen heller ikke kan svare på deres spørsmål). Her får du svar på de vanligste spørsmål foreldre stiller når de tar barna sine med til legen.

  • Nyttig håndbok, lett å finne fram
  • Alt du trenger å vite om barnets helse
  • All nyttig informasjon om ulike plager og sykdommer samlet på ett sted
  • Barnelegen svarer på spørsmål og gir nyttige råd og tips

Til toppen

Andre utgaver

Barnehelse
Bokmål Heftet 2018
Barnehelse
Bokmål Ebok 2018
Om forfatter Betty Kalikstad

Betty Kalikstad er barnelege og universitetslektor ved Oslo universitetssykehus, avdeling Rikshospitalet, Barneklinikken. Hun er president i den internasjonale foreningen ESDP; European Society for Developmental Perinatal & Paediatric Pharmacology. ESDP arbeider for å fremme forskning innen fagfeltet medikamentell behandling av barn i vekst og utvikling. Kalikstad har i flere år undervist om medikamentell behandling av nyfødte for sykepleiere på nyfødtintensivutdanningen ved Lovisenberg Diakonale Høyskole, samt ved Høyskolen i Oslo. Hun underviser også medisinerstudenter ved Medisinsk fakultet for barnemedisin (UIO). Betty Kalikstad arbeider med et eget forskningsprosjekt som omhandler medikamentstudier hos for tidlig fødte barn og syke nyfødte.

Til toppen