Baron Wenckheim vender hjem (Innbundet)

Forfatter:

Ove Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Báró Wenckheim hazatér
Oversatt av: Lund, Ove
ISBN/EAN: 9788202663278
Kategori: Romaner
Omtale Baron Wenckheim vender hjem

Baron Wenckheim vender hjem er av internasjonale kritikere blitt hyllet som Krasznahorkais modne mesterverk. Med mørk humor og skarp ironi – og i sine umiskjennelige lange setninger – tegner den ungarske nobelprisfavoritten et uforlignelig, uforglemmelig og nær sagt altomfattende portrett av vår europeiske samtid.

«Er det en sørgemarsj? I så fall er det den mest forrykte som noen gang er komponert.» Die Zeit

Béla Wenckheim, en tilårskommen aristokrat, er på vei tilbake til den ungarske småbyen han forlot som ung mann. Ryktet løper foran ham, og myndighetene i den lille byen legger storslagne planer for hvordan de skal komme på fote igjen med baronens penger. Det verken borgermesteren, den korrupte politimesteren eller den lokale motorsykkelgjengen – som forsvarer «sanne verdier» – vet, er at baronen er raka fant: Han har flyktet fra Buenos Aires for å slippe unna spillegjeld og fengselsstraff. Dessuten vil han se igjen gymnaskjæresten, Marika.

Da baronen til slutt dukker opp, eksploderer den lille byen i kollektivt hysteri, sladder og forviklinger. Men ingenting tar den retningen borgermesteren – eller baronen – hadde tenkt.

«Baron Wenckheim vender hjem er enestående og kompromissløs – et mesterverk fra en av vår tids store forfattere.» Juryuttalelse, National Book Award

Til toppen

Andre utgaver

Baron Wenckheim vender hjem
Bokmål Ebok 2021
Baron Wenckheim vender hjem
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021