Båtkunstneren (Innbundet)

Jan Herman Linge

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 322
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230024690
Omtale Båtkunstneren
Jan Herman Linge (1922-2007) er en av Norges mest kjente båtkonstruktører og en internasjonalt anerkjent designer med en imponerende merittliste av båtkonstruksjoner i ulike sjangere.
Linge er kjent for å ha konstruert og designet mange suksessfulle båter, både for motor og seil. Sentralt sto et sterkt engasjement for at folket skulle ha mulighet for å oppleve båtlivet. Seilbåtene Soling og Yngling er internasjonale regattabåter og har tidligere vært egne OL-klasser. Fjordling og Wesling er blant noen av de mange folkekjære motorbåtene. Linge forenet det klassiske, minimalistiske, funksjonelle og tidløse, uten unødvendige elementer og motepregede løsninger. Med bred konstruksjonskunnskap og respekt for elementene var han en båtkunstner som på oppsiktsvekkende vis forenet kunst og vitenskap.
I denne boken følger vi Linges liv og virke som konstruktør og designer. Som motstandsmann under 2. verdenskrig, ivrig student, som ung konstruktør i nystartede bedrifter, og til rettsalen i kampen for sin opphavsrett. Vi blir kjent med de ulike konstruksjonene, og de mange båtmodellene er illustrert med tegninger, fotografier og illustrasjoner.

Til toppen