Bedre helse med mindfulness (Heftet)

en praktisk veiledning i smertelindring, stressreduksjon og restitusjon

Forfatter:

og

Dag Biseth (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 283
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mindfulness for health
Oversatt av: Biseth, Dag
ISBN/EAN: 9788282200806
Kategori: Familie og helse
Omtale Bedre helse med mindfulness

Kroppslige smerter kan påføre oss uutholdelige tanker, følelsesmessig uro og søvnproblemer, som det er mulig å lindre og leve med, når vi slutter å kjempe mot.

Bedre helse med mindfulness er basert på meditasjonsprogrammet som Vidyamala Burch utviklet, etter selv å ha forsøkt nær sagt alt mot egne intense smerter etter en ryggskade. Dette åtteukers-programmet - som bygger på Jon Kabat-Zinns anerkjente mindfulnessbaserte behandling av stressreduksjon (MBSR) - består av øvelser det tar ti til tjue minutter å gjennomføre, og som du skal gjøre hver dag.

Vidyamala Burch lover ikke at du skal bli fri fra lidelse, men hun har selv erfart at daglig meditasjonspraksis gjør det mulig å tåle, takle og dempe det besværlige kjølvannet som smerter i kroppen etterlater seg. Kliniske studier har vist at jevnlig mindfulness-meditasjon kan ha like god effekt som smertestillende- og søvnfremkallende medisinering, som ses i sammenheng med at kroppens naturlige helbredelsessystemer blir aktivert.

«Jeg er svært stolt av å ha inspirert til at denne virksomme og lettfattelige metoden ble til.» Jon Kabat-Zinn, professor emeritus i medisin og grunnlegger av MBSR i 1979 «I en verden med mye lidelse er dette en bok med stor visdom og konkret hjelp.» Paul Gilbert, professor i klinisk psykologi

Til toppen