Bekjennelser (Innbundet)

Forfatter:

Roger Dahl (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 127
Illustratør: Dahl, Roger
Forlag: Lyrikkforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283983517
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Bekjennelser
Kan det tenkes at det vi ikke vet, er det mest interessante?
«Bekjennelser» ble til over en toårsperiode i unntakstilstand. Men kanskje er det nettopp unntakstilstandene vi lever for? Det er i hvert fall de vi husker best. Tittelen spiller på alt vi skjuler, både for oss selv og for hverandre.

«Bekjennelser» er en reise gjennom fem livskapitler. Den kan leses som en sammenhengende fortelling, baklengs, i etapper eller i korte utdrag. Og ikke minst, akkurat slik leseren selv ønsker.

Ingen vet hva morgendagen bringer. Aldri. I perioder er det en fin innsikt å hvile i, andre ganger oppleves det skremmende og svart.


Fascinasjonen for motsetninger og eksistensielle paradokser skinner gjennom hele diktsamlingen. Perspektivene pendler mellom ulike jeg-personer, menn, kvinner, barn, årtier og utallige, levde liv. Menneskets evne til å velge feil og svikte, både hverandre og seg selv, for så å reise seg igjen, har noe skjørt og vakkert ved seg. Men skjønnhet og håp finnes knapt, om motsatsen fornektes.

«Jeg anbefaler denne boken på det aller, aller varmeste!»
- Liv Iren Bratterud, filmprodusent

«Allsidige og gode dikt! Elsker at det er både korte og lange tekster, og ikke minst morsomme skråblikk, om hverandre.»
- Marianne Secher, foredragsholder og lederutvikler

«En diktsamling med stor refleksjon og dybde. Skildrer livet på godt og vondt. Tekstene treffer umiddelbart»
- Emilie Jørgensen, forfatter og poet

«Jeg ble rørt! Diktsamlingen er krystallklar, samtidig som det meste ligger mellom linjene. Her er det sår oppvekst og høy gjenkjennelsesfaktor. Diktene zoomer inn på detaljene og forteller de store historiene.»
- Nanna Baldersheim, redaktør

«Her tegnes det opp tanker jeg har følt på selv, men bildene er nye! Fulle av håp. Jeg får rett og slett servert bilder i hodet som jeg aldri har sett før!»
- Axel Frønes, artist og forfatter

Til toppen