Bemerkelsesverdige brev (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 384
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Letters of note
ISBN/EAN: 9788232800834
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Bemerkelsesverdige brev
Bemerkelsesverdige brev er en samling med over hundre underholdende, inspirerende og bemerkelsesverdige brev fra kjente og ukjente personer, brev med glimt av historiske hendelser, fra de smarteste til de flinkeste, fra vanlige folk og de beryktede.

Her er Virginia Woolfs hjerteskjærende selvmordsbrev, Iggy Pops nydelige råd til en skakkjørt fan, Leonardo da Vincis jobbsøkerbrev, Elvis Presleys brev til president Nixon der han tilbyr sine tjenester i kampen mot narkotika og Einsteins bekymringsmelding til president Eisenhower om Tysklands atombombeutvikling.

Boka er en hyllest til det skrevne ord og fanger på bemerkelsesverdig vis inn alvoret, sorgen, humoren og gleden i det som er selve livet.
Boka inneholder brev fra bl.a. Fidel Castro, Leonardo da Vinci, Charles Dickens, Anaïs Nin, Fjodor Dostoevskij, Katherine Hepburn, Charles Darwin, Roald Dahl, Albert Einstein, Elvis Presley, Dorothy Parker, John F. Kennedy, Iggy Pop, Groucho Marx, Nick Cave, Kurt Vonnegut, Mick Jagger, Steve Martin, Emily Dickinson og mange andre.

Alle brevene har en kort innledning som setter det inn i en historisk kontekst, og mange av de originale brevene er avbildet i boka.

Til toppen