Beretninger om ilden og verdens mørke (Innbundet)

roman

Forfatter:

Synneve Sundby (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 164
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'aventure ambiguë
Oversatt av: Sundby, Synneve
ISBN/EAN: 9788274886100
Kategori: Romaner
Omtale Beretninger om ilden og verdens mørke
«Foran ham smilte en ung jente. Samba Diallo ble stående, fascinert, til tross for invitasjonen. Hun var høy og nett kledd i en svart ettersittende genser som ga halsen, ansiktet og armene en farge som av varm solnedgang. En tung masse av svart hår sto som en glorie rundt hodet og falt mektig ned mot skuldrene, der den gikk i ett med den skinnende svarte genseren. Halsen var slank, men ikke spinkel, og understreket en tung fast barm. Ansiktets røde sol strålte av to beksvarte enorme øynene som i sitt lys nølte mellom blussel og et forlegent smil.
- Bare kom inn, gjentok hun.
- Unnskyld, svarte han forfjamset.»
I hjemlandet får Samba Diallo diallobefolkets tradisjonelle innføring i Koranen, og blir senere sendt til Paris for å gå på universitetet der. Her mister han berøring med sin islamske tro og sine senegalesiske røtter. Oppholdet i Frankrike blir en smertefull utfordring som setter Samba Diallos identiteten på prøve. Gjennom filosofiske, etiske og åndelige problemstillinger skildres et Afrika på jakt etter selverkjennelse. Et glødende rop om retten til egen eksistens!
«Temaet for Cheick Hamidou Kanes bok er angsten over å være svart, men uten en tidstypisk politisk ramme. Dermed utvides refleksjonen til et tema som angår oss alle, nemlig angsten over å være menneske.» Jacques Chevrier, Le Monde

Til toppen