Bivrøst (Heftet)

funderinger og grublerier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 277
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230022900
Kategori: Romaner og Essays og antologier
Omtale Bivrøst
Denne boken er poetisk, polemisk, filosofisk og teoretisk. Mer presist er den første delen, «Underfundige funderinger» noe poetisk, mens første halvparten av annen del («Grublerier») er polemisk, essayistisk og journalistisk. Den andre halvparten av annen del er akademisk og teoretisk.

Boken bryter med tradisjonelle forestillinger om hvordan bøker bør være, at de bør passe inn i en gitt kategori. De bør enten være sakprosa eller skjønnlitteratur, hvis sakprosa, enten akademiske eller journalistiske tekster. Gjerdene mellom kategoriene brytes systematisk ned, boken er et ordnet kaos. Samtidig bygges en bro mellom dem, en regnbuebro, Bivrøst i norrøn mytologi.

Temaene i boken er livsfilosofiske, kunstfilosofiske, og politisk/samfunnsmessige. Et hovedtema er generell skepsis til ideologiske systemer.

Stefán Snævarr ble født 1953 i Reykjavik, Island. Han er professor i filosofi ved Høyskolen i Innlandet, Lillehammer. Han har en også karriere som forfatter, både av akademiske tekster og skjønnlitterære sådanne, de sistnevnte kun på islandsk. Dette er hans nittende bok.

Til toppen

Andre utgaver

Bivrøst
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Stefán Snævarr: