Blodbøksommer (Innbundet)

noveller

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 234
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205501997
Kategori: Romaner
Omtale Blodbøksommer
Sommerhus rommer mange historier Sommerhus arves, de deles etter skilsmisse, de forfaller, de settes i stand, de vendes tilbake til etter mange år. Vidar Kvalshaugs noveller åpner knirkende dører inn til skikkelser og skjebner, til livsløp som ikke ble det de var tenkt å bli, til forsoninger og til konflikter. Vi møter musikeren som vender tilbake etter et turbulent liv, og de to brødrene som begynner å snakke igjen mens de setter i stand et falleferdig skur. En gutt og en jente som prøver å finne de møtestedene som en gang bandt dem sammen. Novellene er avdempede og forsiktige i sin tilnærming til menneskers såreste punkter, og gir de ulmende erfaringene et fortettet uttrykk. "Med fem tidlegare novellesamlin­gar blant bøkene i forfattarska­pen sin, har Kvalshaug utvikla ein gjennomført språkleg-stilis­tisk forteljemåte som er utprega novellistisk. 'Antydningens kunst' er sjølve adelsmerket for god no­vellekunst, og med «Blodbøk­sommer» har Vidar Kvalshaug vist at han forstår seg på den kunsten."
Jostein Sæbøe, Romsdals Budstikke "Med disse tolv novellene skriver Vidar Kvalshaug seg opp blant de fremste i norsk samtidslitteratur."
Fartein Horgar, Adresseavisen "Eg let meg i høg grad imponere av novellesnekkaren Vidar Kvalshaug. Levande, ulike menneske, gamle og unge, kvinner og menn som har opplevd noko godt eller vondt i ein sommarbustad. Slikt blir det noveller av, glitrande, gode noveller."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen "Vidar Kvalshaug skriver handlingsfattige historier, som likevel er fylt med atmosfære og spenning. Han velger sine ord og situasjoner med omhu og sans for tyngden i detaljenes betydning."
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen