Blotch (Heftet)

kongen av Paris

Forfatter:

Blutch (Illustratør) Thomas Lundbo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Illustratør: Blutch
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blotch
Oversatt av: Lundbo, Thomas
ISBN/EAN: 9788282550611
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Blotch
Blutch, som er kunstnernavnet til Christian Hincker, f. 1967, er en av Frankrikes mest populære og betydningsfulle tegneserieskapere. Han vant Grand Prix i Angouleme i 2009, den høyeste utmerkelse en serieskaper kan få i Europa.

Hovedpersonen i Blotch en medioker vittighetstegner ved samme navn som opererer i mellomkrigstidens Paris. Blotch har svært høye tanker om seg selv som kunstner og åndshøvding, noe som står i kontrast til tegningene og vitsene han leverer. Han er snobbete og reaksjonær både politisk og kunstnerisk, meget skeptisk til nye retninger i kunsten og har et tvilsomt kvinnesyn. Blotch har ingen skrupler med å stjele andres arbeid (uten å innrømme for seg selv at det er moralsk forkastelig).

Blutch viser seg som en mesterlig tegner i Blotch, med en strek som minner om gullaldertiden i den europeiske vittighetspressen på begynnelsen av forrige århundre, og i tillegg er han en skarp humorist.

Oversatt fra fransk av Thomas Lundbo.

"Et slemt og selvironiserende mesterverk, Blotch er en sviende kritikk av kunstnerisk forfengelighet, lagt til en lite ærefull periode i fransk historie."
Les Inrockuptibles

"In the hands of the amazing Mr. Hincker (who uses the pseudonym Blutch), a simple pencil takes on the qualities of a magic wand."

The New York Times

One of our greatest artists.

L'Express

"One of the greatest living cartoonists (and if you don't think Blutch fits this bill you really, really need to read more Blutch)."

The Comics Reporter


"One of the most important European cartoonists of the past 20 years."

Robot 6

Til toppen