Boken med glemte navn (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Book of Lost Names
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202726157
Kategori: Romaner
Omtale Boken med glemte navn

Boken med glemte navn av bestselgerforfatter Kristin Harmel handler om en ung kvinne som hjelper hundrevis av barn å rømme fra nazistene. Boken er basert på en sann historie fra andre verdenskrig.

Paris, våren 1942. Den unge studenten Eva må flykte fra Paris sammen med sin mor fordi faren, en polsk jøde, blir arrestert. Flukten fører dem til en liten landsby i den såkalte frisonen, hvor Eva kommer med i en motstandsgruppe som smuglet jødiske barn over grensen til Sveits. Mange av barna er foreldreløse, og for at deres opprinnelige navn aldri skal bli glemt, fører Eva og hennes venn Remy dem inn med en hemmelig kode i en gammel bok med religiøse tekster.

Mange år senere arbeider Eva som bibliotekar i Florida. En morgen faller blikket hennes på et fotografi i et magasin. Hun stivner; det er et bilde av en bok hun ikke har sett på sekstifem år - en bok hun bare husker som Boken med glemte navn.
Boken er nå trygt plassert på et bibliotek i Berlin. Den ser ut til å inneholde noen hemmelige koder, men forskere vet ikke hvor den kommer fra eller hva kodene betyr. Bare Eva har svaret på gåten.

Til toppen

Andre utgaver

Boken med glemte navn
Bokmål Innbundet 2021
Boken med glemte navn
Bokmål Ebok 2021
Boken med glemte navn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Bøker i serien