Born to run (Innbundet)

Forfatter:

Kjersti Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Born to run
Oversatt av: Velsand, Kjersti
ISBN/EAN: 9788202525538
Kategori: Musikk
Omtale Born to run

Endelig kommer selvbiografien mange har ventet på.

Bruce Springsteen har i all hemmelighet skrevet på selvbiografien sin de siste syv årene. Han begynte på arbeidet i 2009, etter å ha opptrådt med The E Street Band i pausen under Super Bowl.

Born to Run beskriver Springsteen oppveksten i Freehold i New Jersey, blant ”poesi, fare og mørke” som ga næring til fantasien hans. Levende forteller han om den ubendige trangen til å bli musiker – fra de første årene som bar-bandenes konge i Asbury Park til The E Street Bands tilblivelse og stigende suksess. Hudløst og ærlig forteller han også for første gang om de personlige kampene som har inspirert ham til å skrive sine beste låter, og avslører hvorfor

Born to Run har langt dypere selvbiografiske lag enn vi tidligere har vært klar over.

”Det er ganske rart å skulle skrive om seg selv,” sier Springsteen i boken sin. ”Men i bunnen av et slikt prosjekt ligger forfatterens løfte til leseren om å vise hvem han egentlig er, og dette løftet har jeg forsøkt å leve opp til i denne boken."

Til toppen

Velskrevet, reflektert og godt oversatt selvbiografi
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Andre utgaver

Born to run
Bokmål Ebok 2016
Born to Run - bok 1
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Anmeldelser Born to run

Velskrevet, reflektert og godt oversatt selvbiografi. Bruce Springsteen er en raus og frodig forteller.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Strålende og brutalt ærlig fra Bruce (...) Oppvekstroman, amerikansk kulturhistorie, en skildring av kampen mot depresjon. Springsteens selvbiografi er alt de dette og mer til. Bruce Springsteen har vært en gudbenådet låtskriver. Vi visste ikke før nå at han også er en strålende forfatter. Det første som slår meg når jeg går løs på den over 500 sider lange «Born To Run», er at den er usedvanlig godt skrevet. (…) Bokas største bragd er at vi kjenner oss igjen, selv om vi har levd helt andre liv. Når man forteller helt ærlig om seg selv, forteller man ofte noe allmenngyldig.
Trygve Lundemo, Adresseavisen

Sterkt om angst, farsarv og musikk [...] Det viktigste er likevel hvor utrolig godt Bruce, ikke akkurat overraskende, skriver alle disse tingene. Ikke bare historien, men styrken i selve teksten. Renskåret og direkte, uten for mye detaljrikdom og plagsomt tørrprat. Noen ganger kjølig rett på, andre ganger varmt poetisk.
Robert Hoftun Gjestad, Aftenposten

Bruce Springsteen forteller alt, og han forteller godt (…) Den er vektig, velskrevet, intenst åpenhjertig, og tar plass blant rockens store memoarbøker. (…) «Born To Run» er en bok som inneholder alt. Det er ikke sånn som med Bob Dylans «Chronicles Vol I» at man venter spent på volum to. Her er alt Springsteen har på sitt store hjerte om sitt liv og karriere. Og så kunne man jo tro at man nå kan sette to streker under siste setning og legge vekk Springsteen, «nå har vi ham ham», «sånn var det». Istedet gir boka nye perspektiver og et bedre grunnlag for å vurdere Springsteens posisjon og kunstnerskap. Spill «Adam Raised A Cain» en gang til etter å ha lest Springsteens bok. Sangen blir bare enda sterkere, når man vet hvordan den kommer fra noe spesifikt mellom far og sønn, er det som om sangen samtidig kommer enda nærmere lytteren. Denne boka er Springsteens utstrakte hånd fra scenekanten.
Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Til toppen