Brorskapet (Heftet)

en historie om drapet på Benjamin Hermansen

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 377
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205565531
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Brorskapet
En historie om drapet på Benjamin Hermansen. I januar 2001 ble 15-åringen Benjamin Hermansen drept av nynazister. Drapet rystet en hel nasjon og ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i Norge etter krigen.
  
I vår kollektive hukommelse var drapet tilfeldig og gjerningspersonene fremmede inntrengere på Holmlia. Men stemmer det?
   
I Brorskapet ruller Anne Bitsch opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes radikalisering beskriver hun også fremveksten av militant nasjonalisme i Norge fra 1979 og frem til 2001. Brorskapet er fortellingen om et samfunn som har undervurdert rasismens retorikk og nynazistenes voldsforherligelse. Om gutteliv på Oslos østkant - med deres store og små hemmeligheter - om en politietterforskning som kanskje ikke avdekket hele sannheten, og om sviket mot rasismens mange ofre. «Brorskapet er en interessant, grundig og derfor også høyst nødvendig påminnelse om konsekvensene av rasisme og dens høyst reelle eksistens i Norge.»
Oda Faremo Lindholm, VG  Dagbladet  Stavanger Aftenblad      «... grundig, balansert og interessant utforskning av drapet på 15-åringen Benjamin Hermansen.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv   
«Sett snarest Brorskapet på listen over bøker du må lese.»
Astrid Fosvold, Vårt Land
  
«Resultatet er en bemerkelsesverdig godt skrevet fortelling, med et driv som aldri blir spenningssøkende eller spekulativt.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Til toppen

Andre utgaver

Brorskapet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Brorskapet
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Anne Bitsch:

Bøker i serien