Buketter fra Blomsterhagen (Innbundet)

Forfatter:

Bukettbinding er en hobby det er lett å like – det å lage noe med bare hendene av noe så vakkert som blomster og blader, er en uslåelig kombinasjon som fungerer som balsam for sjelen. Boka gir oss gode tips om hvordan vi kan dyrke blomster selv i egen hage, og for deg som ikke har hage finnes det mange muligheter i grøftekanter, skog og eng, planter som du kanskje kan blande med en bunt fra blomsterbutikken. Du får også tips om hvordan du bør høste og behandle blomster, og om forskjellige teknikker for binding av ulike typer buketter.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202600211
Omtale Buketter fra Blomsterhagen

Lær å binde de vakreste blomsterbuketter

Om du plukker blomster i egen hage, i butikken eller i naturen, skal det ofte mer til enn å fylle en vase med vann og sette fangsten oppi for at det skal se fint ut. Hvor mange ganger har du ikke måttet flytte og dandere på nytt og på nytt, for så å innse at det å sette sammen en blomsterbukett faktisk er et eget fag. I boka får du alle gode tips og råd fra en gartner som daglig jobber med blomster og buketter, samt detaljerte og vakre fotografier som viser deg hvordan DU kan lage buketter som en ekte blomsterbinder.

Anja Bruland dyrker blomster, holder kurs og lager naturlige, viltre og frodige buketter i Blomsterhagen på Abildsø Gård. I boka deler hun sine kunnskaper og erfaringer om blomster og blomsterbinding. Du får tips om hvordan du bør høste og behandle blomster, og om forskjellige teknikker for binding av ulike typer buketter. Du får også inspirasjon og ideer til hvordan du kan oppnå nye uttrykk med din bukettbinding. Boka tar også for seg blomsteroppsatser, med eksempler og steg for steg-bilder som viser hvordan du kan pynte et bord eller et rom med blomster.

En vakker, praktisk og nyttig bok
Bukettbinding er en hobby det er lett å like – det å lage noe med bare hendene av noe så vakkert som blomster og blader, er en uslåelig kombinasjon som fungerer som balsam for sjelen. Dessuten er det en hobby som krever lite investeringer. Det er forholdsvis fort gjort, om du skulle trenge noe å pynte med eller gi bort i en fei. Å strikke en venninnegave eller tegne et hyggelig kort til en søster, er mye mer tidkrevende.

Boka gir oss gode tips om hvordan vi kan dyrke blomster selv i egen hage, og for deg som ikke har hage finnes det mange muligheter i grøftekanter, skog og eng, planter som du kanskje kan blande med en bunt fra blomsterbutikken. Du får også tips om hvordan du bør høste og behandle blomster, og om forskjellige teknikker for binding av ulike typer buketter.

Kaptilene i boka tar for seg:

Å SE MATERIALENE
Å jobbe med materialene
Forfallets skjønnhet

Å VELGE MATERIALER
Farger
Form, tekstur og linjer

HØSTING OG SANKING
Høsting i butikk

TEKNIKKER FOR Å LAGE EN BUKETT
Enkel hagebukett
Spiralteknikk
Bukettegg
Vaser
Bånd

BUKETTMODELLER
Den store hagebuketten
Engbuketten
Den runde buketten med brytninger
Susannebuketten
En bukett av luft

BLOMSTEROPPSATSER

SNITTBLOMSTER I HAGEN

ANBEFALTE SNITTPLANTER


TIPS!
Norge er et frodig land. Overalt finnes det massevis av materialer du kan bruke, bare du begynner å se deg rundt. Ingen er i utgangspunktet ubrukelige, men noen holder seg godt i en vase, andre faller sammen. Dette finner du ut av ved å teste. Ta planten med deg hjem, gi den et godt snitt, og sett den i en vase med vann. Står den i to dager, kan du godt bruke den til enkeltbegivenheter som en konfirmasjon eller et selskap, men den passer ikke like godt å gi bort som bukett.

 

Anja Bruland er utdannet gartner og argronom og har drevet firmaet Blomsterhagen på Abildsø siden 2009. Blomsterhagen holder til i Oslo med verksted, butikk og en stor blomsteråker. Bruland dyrker blomster, holder kurs, driver nettbutikk og binder vakre og viltre buketter.

 

 

Til toppen

Utdrag

Fra Anja Brulands forord:

Hvert år deltar massevis av folk på blomsterbindingskurs hos oss i Blomsterhagen, og hvert år blir vi fascinert av hvilken virkning disse timene har på folk. De faller til ro og virkelig koser seg. Ofte får vi tilbakemeldinger om at det er balsam for sjelen, at kurset inviterer til meditasjon og mindfulness. Selv om vi er normalt hyggelige mennesker, tror vi ikke at vi har æren for alt dette. Vi ser det gang på gang: Å få rusle rundt i blomsteråkeren med bøtte og saks, å få være nær planter og finne roen til virkelig å se dem, å være utendørs og få lage noe med hendene – det er en uslåelig kombinasjon.

bra å ha noen knep i bakhånd


Alle kan få til dette, alle kan binde en bukett eller lage en krans. Men som med alt vi skal lage, så lærer vi etter hvert, og vi har lært en god del som er lagt inn i denne boken. Det er gøy å eksperimentere, men det er også gøy å få til det du ønsker, og da kan det være bra å ha noen knep i bakhånd. Vi ønsker at denne boken skal gi deg det grunnlaget du trenger for å sette i gang, og de triksene du trenger for å få et resultat du blir fornøyd med.

Til toppen