Burning babe (Innbundet)

Serie: Kebbelife 

Forfatter:

Mette Hellenes (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 282
Illustratør: Hellenes, Mette
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
Serie: Kebbelife
ISBN/EAN: 9788282550925
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Burning babe
Tegneserier fra Billedkunst og Morgenbladet 2014- 2019. Mette Hellenes, for en finte, og for en kolorist!

Prisvinner, "Årets vakreste bøker 2020"!
Tildelt prisen "Årets tegneserie 2020"!
Juryens begrunnelse:

Vinneren av Årets tegneserie 2020 er en tegner som ikke er glad i regler, og heller ikke lar seg bekymre nevneverdig av det formelle men som behersker håndverket på en unik måte. Fra sin helt egne posisjon ute i kulden skildrer hun de av oss som er inne i varmen med grovkornet gru - på en nydelig og oppløftende måte.

Streken er presis og klar samtidig som den er vill og full av råskap, hun utnytter et begrenset format til det fulle og kjører på, så brutalt at det blir sympatisk. Virkeligheten blir skildret med så grovt korn og så outrert at den framtrer sterkere og i sin groteske form faktisk blir innbydende. Hun besitter også en helt særegen timing som kommer suverent til sin rett i lengre serier.

I Årets vinner kan man ane et, ikke nedadstigende, men nedadstrømmende slektskap med den nye sakligheten, blodårenes hvisken og kroppsåpningenes bønn.

Hun har tidsånden inne men besitter et satirisk outsiderblikk og besvarer en type aggresjon vi finner i politikken på en særdeles kontant måte vi ikke ser så mange andre steder. Hun har finpusset galskapen gjennom et langvarig- og sikkert langtekkelig - arbeid.

Årets vinner er en ekte original som står på et sted der bare hun står og som kan ta seg store friheter fordi hun er så nådeløst sjølutleverende. Hun er en av de mest morsomme og minst forfengelige kunstnerne vi har.

Hun er Mette Hellenes!"


298 sider i farger!
Innbundet
Boka er trådsydd i ryggen.
Papir: 150 g Munken Pure.

Til toppen

Flere bøker av Mette Hellenes:

Bøker i serien