Byens glemte hager (Innbundet)

Bergen - en innfallsport for hagekunst 1276-1900

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 384
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245026528
Kategori: Historie
Omtale Byens glemte hager
Byens glemte hager beskriver Bergens hagehistorie i perioden fra 1276 til 1900, en historie som er mye mer omfattende enn tidligere kjent. Vi får et unikt innblikk i hagekunstens utvikling ved å følge historiske personer, hager og hendelser, fra middelalderens slotts- og klosterhager, via renessansens stramme mønstre til opplysningstidens landskapsstil og borgerskapets lyststeder.
Bergens utvikling som by, med skiftende moter og levesett, vises fra en ny og kanskje overraskende side med bakgrunn i et omfattende arbeid med historiske bykart, gamle og nye trykksaker, bilder, fotografier og arkiver, så vel som muntlige beretninger. Ikke minst forteller boken om bergensernes evne til å fryde seg over hager og parker som et sted for glede, nytelse og nytte. Her dokumenteres en tradisjon som må dyrkes for å bevares, og dermed pålegges også byen et stort ansvar.
Boken vil forhåpentlig være en viktig referanse i forskning om og formidling av en fascinerende del av vår kulturhistorie, og spore til økt aktpågivenhet for byens grønne lunger.

Boken er utgitt med økonomisk støtte fra Kulturfondet, Universitetet i Bergen og Bergen Kommune.

Til toppen