Bypike blir forpakterkone (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 232
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292945629
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Bypike blir forpakterkone
Eva Løfsgaard har på eget forlag utgitt tre selvbiografiske bøker som har fått stor utbredelse. Imponerende er det at hun i sitt 94. år starter på ny frisk med det hun planlegger at skal bli en ny trilogi på Svein Sandnes Bokforlag. Boka "Bypike blir forpakterkone" beskriver starten på et helt nytt kapittel i hennes liv.
Som i de tre tidligere bøkene forteller Eva Løfsgaard åpent om alt som skjer. Boka følger familien fra våren 1954 til oppunder jul samme år. Eva lærer å melke for hånd. Hun må måke møkk i fjøset etter 36 store okser. Og hun må til og med lære seg å kjøre traktor! Og før jul må hun være med på slakting og partering av to velvoksne griser.
Midt oppe i alt dette setter hun til verden sitt andre barn, ei velskapt jente som også må ha sitt stell. Forholdet til den agronomen de var så heldige å få ansatt er ikke det beste. Hun skal blant annet ha ham i kosten, og han er ganske kresen. Fjøset vil han først ikke sette sine bein i. Stort bedre blir det ikke når agronomen sier opp til jul og de får tilsatt fjøskaren Gunnar Olsen ...

Til toppen