Campo Santo (Innbundet)

Forfatter:

og

Geir Pollen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 249
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Campo Santo
Oversatt av: Pollen, Geir
ISBN/EAN: 9788205453227
Kategori: Romaner og Essays og antologier
Omtale Campo Santo
Da W.G. Sebald døde i 2001, ble en unik stemme bragt til taushet. Campo Santo er en samling tekster han etterlot seg som byr på sterke innsikter om temaer som dominerte livet hans.

Denne siste samlingen av tekster som W. G. Sebald etterlot seg inneholder dyptpløyende betraktninger om mange temaer som er gjennomgående i arbeidene hans - kraften i erindringer og personlig historie, forbindelsen mellom kunstens avspeilinger og det virkelige livet, og tilstedeværelsen av gjenferd i naturen, på steder og i kunsten.
Fire av tekstene er en hyllest til Korsika og snor seg elegisk mellom fortid og nåtid. Sebald utforsker også arbeider til forfattere som Franz Kafka, Vladimir Nabokov og Günter Grass, og viser både hvordan litteratur kan bøte på urettferdighet i verden og hvordan det kom seg at denne type litteratur fikk så stor innflytelse over ham.
Campo Santo er et passende minnesmerke over W.G. Sebald, som selv betraktet minnets og tidens omskiftelige natur med slik følsomhet. Boken inneholder også et etterord av oversetter Geir Pollen.

Til toppen

Andre utgaver

Campo Santo
Bokmål Ebok 2014