Carl Barks' beste (Innbundet)

"den gode tegneren"s ypperste historier i utvalg

Forfatter:

, og

Carl Barks (Illustratør)

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 360
Illustratør: Barks, Carl
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242970473
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 9 - 12
Omtale Carl Barks' beste
Er det mulig, å lage én bok med det beste fra Andebys skaper? Her i hvert i alle fall noe av det ypperste, omsorgsfullt plukket ut av to kjennere. Det er legendariske Gullhjelmen, den norske favoritten om firkanteggene, og mange andre, også noen mer obskure, som Donalds skjebnesvangre forsøk på hønseoppdrett. Noe Barks selv hadde befattet seg med!

Denne praktboken viser dessuten flere av Barks' talenter, som han hadde større suksess med enn høns ... Som pensjonist malte han fremragende oljemalerier, med motiv fra seriene. Et fint utvalg av dem er vakkert gjengitt i bokens store format. Mindre kjent er hans tidligste Disney-oppdrag, men Barks bidro vesentlig på flere av Disneys populære tegnefilmer. Skissene hans, såkalte storyboards, er kunst i seg selv, og boken viser flere hele sekvenser fra filmer vi har sett på TV. Enda mer ukjent er hans tidligste tegnekarriere i et herreblad på 1920-tallet. Tidstypiske vitsetegninger litt på kanten, men som fortjener sin plass i en bok kalt Carl Barks' beste.
Tegneserier, forsider, oljemalerier, tegnefilmer og vitsetegninger, fra den store tegneren som ville vært 120 år i 2021.

Til toppen

Flere bøker av Svein Erik Søland, Byron Erickson og Carl Barks: