Castro (Innbundet)

Mitt liv

Forfatter:

Kari Näumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 792
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fidel Castro : biografia a dos voces
Oversatt av: Näumann, Kari
ISBN/EAN: 9788204136862
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Castro

Fidel Castro har sittet ved makten gjennom et halvt århundre. Når den omstridte lederen omsider forteller sin historie, har det blitt en særdeles underholdende murstein av en bok. Gang på gang forbløffes man av Castros kunnskapsrikhet og hans usvikelige tro på revolusjonen, og ikke et sekund er man i tvil om den gamle krigerens tro på sine idealer.

I en serie dyptpløyende intervjuer forteller Castro om oppveksten, om tiden som advokat og geriljakriger og om dagens rolle som revolusjonær statssjef i et av verdens siste kommunistland. Han utfordres stadig på sin holdning til kontroversielle spørsmål som menneskerettigheter og pressefrihet. Han har glassklare poenger og argumenterer overbevisende i sin kritikk av Vesten, og om han har rett eller ei, det overlates til leseren å avgjøre.

Det er mange andre alvorlige problemer i verden ved siden av terrorismen. Videre må også tilføyes de hegemoniske pretensjonene til verdens eneste supermakt, som aspirerer til å opphøye seg til eier av jordkloden, og den arrogante herskepolitikken den fører.” Fidel Castro

Til toppen

Andre utgaver

Castro
Bokmål Heftet 2008
Castro - Mitt liv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016