Christian Frederiks tapte rike (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 263
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Flerspråklig
ISBN/EAN: 9788241914522
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Christian Frederiks tapte rike
Det skjebnesvangre og ukjente dramaet om kronprins Christian Frederiks vei til den norske kronen i 1814.
Han ville bli Norges konge, men falt som offer for sine grandiose ambisjoner.
Teateret og teatralsk oppførsel var førende for mye av det som skjedde i dette begivenhetsrike året, 1814. Teaterselskapet i Christiania var en av de viktigste møteplassene for den politiske eliten, der innstudering av nye komedieroller ble tatt like alvorlig som nasjonens skjebne. Å beherske politikken var også å beherske dramaturgi, talekunst, fremførelser av patriotiske tablåer, scener og syngestykker. Derfor hadde også Christian Frederik med seg sin favorittskuespiller da han kom til Norge. Skuespilleren skulle reise på patriotisk teaterturné rundt i landet for å skape begeistring for kronprinsen hos sultne bønder så vel som hos de høyeste embetsmenn.
Måten Christian Frederik iscenesatte seg selv på, var en avgjørende grunn til at han kunne samle nordmennene om grunnlovsprosjektet i 1814. Men kort tid etter falt prosjektet sammen, og deretter ble han glemt. Hvem var han egentlig?
Mona Ringvej er historiker, bokanmelder og redaktør. Hun har som forsker jobbet med politisk idéhistorie i antikken og på 1700-1800-tallet. Hun har tidligere utgitt bøkene Makten og ordene. Demokrati og ytringsfrihet fra Athen til Eidsvoll (2011), og Marcus Thrane. Forbrytelse og straff (2014).
Sagt om boken: «Dette er berikende og fargerik lesing. En bok for alle som er interessert i norsk historie!» Kjell Moe, Kulturspeilet

Til toppen

Andre utgaver

Christian Frederiks tapte rike
Bokmål Innbundet 2016
Christian Frederiks tapte rike
Bokmål Ebok 2016