Clemens Saers - lærer på liv og død (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 383
Forlag: Borg forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230354438
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Clemens Saers - lærer på liv og død
Det er ikke vondt å dø, tenker Clemens Saers idet eleven vrir strupehodet hans rundt. Oslo Handelsgymnasium visste at eleven var farlig, men varslet aldri lærerne. I åtte år har Saers kjempet for å sikre norske lærere en trygg arbeidsplass. Hele tiden har han møtt massiv motstand fra Oslo kommune, skolens ledelse og kolleger som har vendt ham ryggen. Hvem er lektoren som til tross for fysiske og psykiske skader etter overfallet aldri gir opp? I denne boken forteller Saers om en streng katolsk oppdragelse i en søskenflokk som blir større for hvert år, og som kontrolleres av farens ustyrlige raseri. Vi følger Saers gjennom oppveksten i Nederland og Sverige til han reiser til Aurland i 1973 for å jobbe som lærer. Gjennom 45 år opplever han stadig nye reformer, som svekker lærernes autoritet.

Dette er en gripende beretning om et menneskes kamp for rettferdighet. Samtidig er boken en flengende kritikk av dagens norske skole.
"Det er en velskrevet, underholdende og svært urovekkende bok. Det er helt tydelig at forteller Saers og forfatter Knut Lindh er en 'match made in heaven'. I et utvidet perspektiv er fortellingen om Saers så mesterlig ført i pennen av Knut Lindh".
Roar Ulvestad, Utdanningsnytt"
Hele anmeldelsen:
https://www.utdanningsnytt.no/bokmelding-clemens-saers-roar-ulvestad/clemens-saers-sin-sak-er-alles-sak-ikke-lytt-med-det-dove-oret/332221

"Det er en sterk livshistorie Clemens Saers har fortalt til forfatteren Knut Lindh, som har ført biografien hans i pennen."
Hans Rossiné, St. Olav
Hele anmeldelsen:
http://clemens.saers.com/resources/st-olav-2-2022.pdf"... sjokkerende bok om det kafkaeske byråkratimaskineri i Norges største etat."
Simon Malkenes, VG
Hele anmeldelsen:
http://www.vg.no/nyheter/meninger/i/4ojzyE/saers-saken-og-laererens-fall

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Knut Lindh: