Dagliglivets fotografiske praksiser (Heftet)

Serie: By og bygd 50

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 168
Forlag: Museumsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: By og bygd
Serienummer: 50
ISBN/EAN: 9788283051445
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Dagliglivets fotografiske praksiser
"By og bygd" er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. By og bygd er et samlingssted for forskning i og om de kulturhistoriske museene i Norge.
I etterkrigstida ble fotografering en langt mer utbredt fritidssyssel enn tidligere - og en innarbeidet sosial praksis i stadig flere sammenhenger. Mange fotografer rettet seg mot det raskt økende behovet for bilder som reklamerte for varer og tjenester, og pressen satset tungt på bildereportasjer. Dagliglivets fotografiske praksis innebærer konsum av familiebilder - i tillegg til andre typer bilder man omgir seg med i hverdagen. Det kan være reklamebilder i et magasin, bilder på et plateomslag eller et postkort, eller det kan være bryllupsfotografiet som henger på stueveggen. Hva skjer med dagliglivets fotografier når de havner i museenes samlinger?
I "By og bygd" nr. 50 tar forfatterne for seg noen av dagliglivets fotografiske praksiser i Norge, og hvordan fotografiet skapte nye fotografiske virkeligheter i etterkrigstida. Artiklene er et resultat av det treårige forskningsprosjektet «Norsk fotohistorie fra 9. april 1940 til 22. juli 2011», som ble ledet av Norsk Folkemuseum, i samarbeid med Preus museum, Norsk Teknisk Museum og Nasjonalbiblioteket.

Til toppen

Bøker i serien