Datastøttet journalistikk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 208
Forlag: IJ-forlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202404260
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Datastøttet journalistikk

Hvordan analysere sosiale nettverk, finne de skjulte edderkoppene og avdekke forbindelsene andre har oversett? Hvordan høste inn data og koble opplysninger som aldri har vært sett i sammenheng tidligere?

Krav til kunnskap om denne typen digital research tvinger seg fram med stor kraft i moderne journalistikk. Et økende tilfang av rådata skaper gjerne gode idéer til undersøkende prosjekter, men hvordan kommer man i gang med gravingen?

Datastøttet journalistikk gir inspirasjon til å gå løs på store datamengder og viser hvordan du kan starte. Den tar for seg retten til å få utlevert sammenstillinger fra forvaltningens databaser, og gir råd om hvordan argumentere for å få ut datasett fra både offentlige og private aktører.

Forfatteren tar sikte på å bygge opp en bredere forståelse av feltet. Skjermskraping, datagruvedrift og sosial nettverksanalyse blir satt inn i en journalistisk sammenheng. Eksempler fra virkelige, undersøkende prosjekter utvider rammene for hvor viktig datamaskinen din kan bli i journalistikken. Samtidig inneholder boka også en del med praktiske «hands on»-eksempler på skraping av store datamengder fra nettet ved hjelp av selvkomponerte skript.

Det er utarbeidet et eget nettsted i tilknytning til boka, lenken finner du i høyre kant.

Til toppen

Du vil kanskje også like