Datteren (Innbundet)

Serie: Folkhemmet 2

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 271
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dottern
Oversatt av: Eldøen, Gøril
Serie: Folkhemmet
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788205543560
Kategori: Romaner
Omtale Datteren
Fornøyelig, opplysende lesning fra en av Sveriges viktigste forfattere og samfunnsdebattanter Datteren er Lena Anderssons oppfølger til den kritikerroste romanen Sveas sønn, om sosialdemokraten Ragnar som strever med å finne seg til rette i den moderne tiden. I Datteren møter vi Folkhemmets barnebarn. Ikke minst følger vi Ragnars datter Elsa på vei ut i livet, fra barnets undring over verden til den unge kvinnens konfrontasjon med tidens nye ideer og tenkemåter - mens Folkhemmet, slik faren så det, sakte oppløses og synet på mennesket, samfunnet og tilværelsen utfordres på alle måter.Lena Andersson (f. 1970) har skrevet flere romaner som har fått mye oppmerksomhet. Rettsstridig forføyning, som kom på norsk våren 2014, ble hennes gjennombruddsroman. Den fikk svært gode anmeldelser både i Norge og Sverige, er utkommet i en rekke land og vant Augustprisen 2013 i kategorien årets svenske skjønnlitterære bok. Samme år ble Andersson tildelt Svenska Dagbladets litteraturpris og Publicistklubbens Guldpenna for sin rolle som skribent. I 2018 utkom Sveas sønn, også den til strålende kritikker i norsk så vel som svensk presse. «Fra undrende barn til klarsynt skildrer av sosialdemokratiets slingrende vei mot undergangen. Lena Andersson ... ruver.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad «Vidunderlig humoristisk Sverige-portrett fra Lena Andersson.»
Atle Christiansen, Aftenposten«I likhet med de populære Ester Nilsson-bøkene er både Sveas sønn og Datteren like stringente, kantete og pussige som sine hovedpersoner; bøkene er like deler idéutforskning og menneskelig komedie - og tvers igjennom en fest.» Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen«Provoserande og underhaldande om nyare svensk historie.» Marta Norheim, NRK«Solid feste og godt driv i boka om folkhemmets datter. Med nådeløs konsentrasjon hakker Lena Andersson løs på den akademiske forestillingen om at språk skaper folk, ikke omvendt, i sin tørrvittige nye langrenns- og universitetsroman Datteren.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen «Boka er elegant og intelligent, skrevet med humor og ironi.»
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen«Sosialdemokratiets Folkhem utfordres i denne romanen på en varm og morsom måte. Det blir aldri verken flåsete eller patetisk, men en ekte story om et levd liv fra vår egen tid.» Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no«Lena Anderssons romaner kommer til å bli klassikere.» Expressen

Til toppen

Andre utgaver

Datteren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Lena Andersson:

Bøker i serien