De døde (Innbundet)

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 188
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Die Toten
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788293237860
Kategori: Romaner
Omtale De døde
De døde tar oss med rett inn i de feberhete hektiske tidlige 1930-årene, da Det Moderne, og da spesielt den nye filmkulturen, opplevde sin første store blomstringstid.

I Berlin, "Spleenen i denne usikre, krampaktige, labile nasjonen", prøver en ung Sveitsisk filmregissør, euforisk ansporet av en viss Siegfried Kracauer og en viss dame ved navn Lotte Eisner, å overbevise filmmogulen Alfred Hugenberg om å finansiere en film, en skrekkfilm, eller rettere, en japansk skrekkfilm.

Og der, på den andre siden av globusen, forbereder samtidig den ytterst hemmelighetsfulle japaneren Masahiko Amakasu et storstilt komplott mot herredømmet til den internasjonalt mektige filmindustrien i Hollywood.
.Perfekt komponert, som et japansk rom", Die Welt.

Sveitsiske Christian Kracht (1966) debuterte i 1995 med romanen Faserland, og har siden den gang etablert seg som en av de viktigste stemmene i nyere tyskspråklig litteratur. Den kritikerroste romanen Imperium kom på Pelikanen i 2013, og Jeg blir her i solskinn og i skygge i 2014. De døde er Krachts tredje roman på norsk. Christian Kracht bor og skriver for tiden i Los Angeles.

Til toppen

Andre utgaver

De døde
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Christian Kracht: