De fire bøkene (Innbundet)

Forfatter:

Brit Sæthre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 379
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: SISHU
Oversatt av: Sæthre, Brit
ISBN/EAN: 9788281692589
Kategori: Romaner
Omtale De fire bøkene

I distrikt 99, en underavdeling av en kjempemessig arbeidsleir i en isolert del av Henan-provinsen, sitter en gruppe høyt utdannede mennesker fengslet for at deres vaklende tro på den kommunistiske ideologien skal gjenopprettes.

Her lever Musikeren og Vismannen sammen med Forfatteren og Teologen i et fellesskap der alle oppfordres til å angi hverandre for avvikende oppførsel. Gevinsten er utsikten til politisk velvilje og frihet.

Men så presses kvotene for stålproduksjon og kornavlinger opp til absurde høyder, og fangene sliter seg ut i den grad at de til slutt prøver å dyrke hvete ved å vanne frøplantene med sitt eget blod. Sult og uvær herjer, og de intellektuelle overlates til seg selv av regimet.

De fire bøkene består av fortellinger inspirert av konfusianismens fire tekster og de fire evangeliene i Det nye testamentet. Med sin skarpe og poetiske prosa forener Yan Lianke politisk satire og fabel i en roman om den universelle kraften i vennskap, kjærlighet og tro i møte med grotesk undertrykkelse som den Kina opplevde under Det store spranget.

Til toppen

Andre utgaver

De fire bøkene
Bokmål Ebok 2018
De fire bøkene
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Yan Lianke: