De fire og han som gjør galt verre (Heftet)

begynnelsen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 528
Forlag: Kolibri forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279170358
Alder: 12 - 16
Omtale De fire og han som gjør galt verre
En fantasytrilogi uten sidestykke
Fire kamerater fra lille Pelsheim får en dag sine begivenhetsløse liv snudd på hodet. Bambo Fohrtwo, Pepper Bihf, Salt Ehfan og Hutte Meg Tu får beskjed av noen magikere om at de må følge med til Nepal.
Den onde Lord Kor er klar for Krigen Som Ender Alle Kriger, og i følge boken, De Fire, Han Som Gjør Galt Verre og andre ting Generelt, som kan redde oss fra Verdens Undergang og Lignende Tragedier, er De Fire de eneste som kan stå mellom Lord Kor og Lysets krefter.
Det viktige oppdraget forkludres av naboene til Hutte Meg Tu, den yppige Line og hennes sprittørste mann, fylkeslege Kit Soltvedt. Hutte hadde ved et uhell kjørt ned legefruens dagen før hennes sensasjonelle hageselskap, noe som ikke kan gå ustraffet.
Inspektør Molling fra Pelsheim politikorps får den lite takknemlige oppgaven å finne ut hva som skjedde den dagen store deler av byens torg nærmest ble sprengt i luften. Vitneforklaringer om høner i rustning, en prest som hadde blåst en dverg til himmels med laserstråler for så å forsvinne i løse luften, var ikke mye til hjelp.
Jesper Schtadig, Han Som Gjør Galt Verre, kommer også inn i begivenhetene, selv om ingen, Nepals magikere inkludert, helt vet hva han skal bidra med. Det mangler dessverre en del sider i den berømmelige boken.

«Norsk litteratur på sitt artigste, passer for de fra rundt 12 til 190,» nettet 15.11.05

Til toppen

Flere bøker av Hans Frederik Follestad: