De gales øy (Innbundet)

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 295
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Shutter Island
Oversatt av: Mehren, Hege
ISBN/EAN: 9788202232856
Kategori: Krim og spenning og Grøsser
Omtale De gales øy

Det er sommeren 1954. Teddy Daniels kommer til Shutter Island, en øy for kriminelle sinnssyke, sammen med partneren sin for å etterforske en forsvinning. En av pasientene som er dømt for å ha myrdet de tre barna sine, Rachel Solando, har rømt fra et låst rom. Daniels finner en rekke spor blant annet i form av lapper med noe som må være kodeskrift. Utenfor blåser det opp til storm, og inne på institusjonen går rykter om eksperimentelle behandlingsmetoder av groveste sort. Jo nærmere Teddy kommer sannheten, jo mer gåtefull og uhåndgripelig fortoner den seg. Snart begynner han å frykte at han aldri kommer til å forlate øya igjen. Er det virkelig grunn til å tro ryktene om at de innlagte utsettes for topphemmelige eksperimenter, og vet Teddy for mye allerede?

Orig.tittel: Shutter Island

Oversatt av Hege Mehren

Anmeldelser:“Shutter Island er en perle av et krimdrama, en bok det er umulig å legge fra seg - og en fortelling som surrer i bakhodet lenge etter at siste side er lest og fordøyd.”
Brita Møystad Engseth, Dagsavisen

"Noe så sjeldent som en spenningsroman man uten problemer kan lese én gang til - bare for å gjenoppleve hvordan Lehane manipulerer leseren."
Kurt Hanssen, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

”…en åndeløs og uforglemmelig jakt på personen i uhyggens sentrum.”
Knut Faldbakken,VG (Terningkast 5)
Les hele anmeldelsen

"Godt utklekket"
Terje Stemland, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

Til toppen