De to herrene fra Brussel (Innbundet)

noveller

Forfatter:

Kjell Helgheim (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 261
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Les deux messieurs de Bruxelles
Oversatt av: Helgheim, Kjell
ISBN/EAN: 9788256020065
Kategori: Romaner
Omtale De to herrene fra Brussel
«Det falt ikke noen inn å se hva som foregikk helt bakerst i den store katedralen, bak radene med bryllupsgjester, like ved hovedinngangen hvor den bevegede bruden nettopp hadde gjort sin entré arm i arm med sin far. Ved den nest bakerste søylen, i skyggen av statuen av apostelen Simon Kananeus og den gylne sag, sto to menn på kne i dyp konsentrasjon; de etterlignet de handlingene som brudeparet utførte på den opplyste plassen ved alteret.»
De fem novellene i denne samlingen handler alle om personer som har havnet i ekstreme livssituasjoner, der hemmeligheter eller skjulte krefter ser ut til å stryre livene deres. I tittelnovellen møter vi et homofilt par som gifter seg i skjul under vielsen til et annet ektepar - og mens dette andre ekteparet går gjennom livet i uvitenhet om disse to mennene, utvikles det likevel et sterkt bånd mellom de to parene. Eric-Emmanuel Schmitts stilsikre fortellerkunst preges av stor psykologisk innsikt og befriende humor, og helt sentralt står kjærligheten, i alle dens former, enten det gjelder forbudt kjærlighet, foreldrekjærlighet, vennskap eller ekteskap - eller kjærlighet til kunsten, til menneskeheten eller dyrene.

Eric-Emmanuel Schmitt (f. 1960 i Lyon) er en pris-belønt fransk forfatter og dramatiker. Han debuterte som dramatiker i 1991 og fikk sitt store gjennombrudd i 1993 med skuespillet «Le visiteur» (Gjesten). I løpet av 2000 tallet og frem til i dag har han utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. Bøkene hans er oversatt til mer enn 40 språk og skuespillene hans har vært oppført i mer enn 50 land. Schmitt har vært belgisk statsborger siden 2008.

Til toppen

Andre utgaver

De to herrene fra Brussel
Bokmål Ebok 2018