De ukjente krigerne (Innbundet)

nordmenn i første verdenskrig

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 459
Forlag: Humanist forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282820936
Kategori: Historie
Omtale De ukjente krigerne
De ukjente krigerne forteller for første gang historien om de titusener av norske menn og kvinner som deltok aktivt i første verdenskrig (1914-1918). Boka følger et utvalg av nordmenn og skildrer deres opplevelser. Gjennom deres fortellinger får leseren være med til skyttergravskrigen på vestfronten, se på livet som sykepleier i Frankrike, virkningene av kjemisk krigføring, den feilslåtte allierte landgangen ved Gallipoli, blodbadet ved Somme og hvordan krigsveteranene taklet livet etter krigen.

Totalt deltok et sted mellom 3 og 5 000 norske statsborgere i krigen, på begge sider av frontlinjen og i alle de krigførende landene. Langt flere - trolig rundt 15 000 - utvandrede nordmenn deltok også. I tillegg kommer annen generasjons utvandrere. Den store krigen var dermed også en norsk tragedie: Dødstelegrammene og kistene ankom også Norge.

Boka er basert på et omfattende kildemateriale som er hentet fra både norske og internasjonale arkiver og dokumentsamlinger, brev, aviser og memoarlitteratur. Gjennom disse kildene vil boka gi en unik innsikt i en del av norsk historie som til nå har vært lite belyst.

Til toppen

Andre utgaver

De ukjente krigerne
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Nik. Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige: