Deilige buketter fra egen hage (Innbundet)

Forfatter:

Deilige buketter fra egen hage får du oppskrifter, ideer og inspirasjon til vakre, imponerende buketter du enkelt kan lage selv – av blomster og vekster fra hagen og naturen.

Hele Norges Blomster-Finn tar deg med ut i egen hage, og deler sine beste råd og tips fra et langt blomsterliv. Kapitlene er fotografert og skrevet etter årstidene, og dette er en bok du vil ta frem og bruke året rundt, år etter år.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202784034
Omtale Deilige buketter fra egen hage

Vidunderlig vår

Bli med inn i Finn Schjølls hage – og hodet. I boka tar han oss med på en deilig og blomstrende reise, der han deler raust av kunnskap og erfaring vi vil ha stor glede av.

 

I boka får du oppskrifter, ideer og inspirasjon til vakre, imponerende buketter, dekorasjoner og kranser du enkelt kan lage selv – av blomster og vekster fra hagen og naturen. Hele Norges Blomster-Finn tar deg med ut i egen hage, og deler sine beste råd og tips fra et langt blomsterliv. Kapitlene er fotografert og skrevet etter årstidene, og dette er en bok du vil ta frem og bruke året rundt, år etter år.

 

Man vet når det er vår. Dagene blir lengre.
Vårkåte småfugler vekker deg ved morgengry. Jordvarmen kommer.
Våren er vidunderlig.
Finn Schjøll

 

Å lage fine blomsterdekorasjoner krever trening og erfaring.
Du kan jo ikke forvente å være den perfekte blomsterbinder hvis du aldri har gjort det før.
Finn Schjøll

 

Eventyrlige buketter

«Jeg har alltid vært glad i å sette sammen buketter som er en blanding av det jeg finner viltvoksende ute i naturen og blomster som vokser i hagen», forteller Finn.
I boka lærer du hvilke blomster, planter og fargekombinasjoner det er smart å ha i hagen for å kunne plukke inn og pynte – uansett om det er vår, sommer, høst eller vinter.

Finn Schjøll gjør deg også oppmerksom på en rekke fantastiske vekster som du kanskje ikke har tenkt på før, men som på 1-2-3 kan bli til eventyrlige buketter. «Du kan lage fine ting med nesten ingenting», er Finns motto, og i boka får du en rekke eksempler på hvor enkelt det kan gjøres – og hvor nydelig det blir.

 

Finns beste tips for hele året:

  •          Buketter
  •          Dekorasjoner
  •          Kranser
  •          Enkelt stell og vedlikehold
  •          Såing, planting, gjødsling og vanning

 

 

For meg har Karen Blixen alltid vært inspirator og forbilde som blomsterdekoratør. Det var også av henne jeg lærte at man skal rive av alle bladene på tulipanene før de danderes i vaser. Da går all kraften opp i blomsterhodene, og de blir struttende og stolte. Å rive bladene av tulipan gir dessuten en helt egen lyd. Det er rett og slett lyden av tulipaner. Jeg elsker den lyden.
Finn Schjøll

Til toppen