Dekameronen (Innbundet)

13 historier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788234003721
Kategori: Romaner
Omtale Dekameronen
Giovanni Boccaccios verdskjende klassikar i nytt utval.

A.ret er 1348. Ti ungdomar flyktar fra. svartedauden som herjar i Firenze, og isolerer seg i ein villa pa. landet. Alle er friske, og i ti dagar underheld dei kvarandre med a. fortelje historier.

Dette er ramma for «Dekameronen», eit ord som pa. norsk kan omsetjast til «Dei ti dagane». Storverket fra. 1353 omfattar 101 historier pa. nærare 1000 sider. I dette utvalet finn du tolv av dei forrykande forteljingane. Vi har o.g teke med eit utdrag fra. Boccaccios skakande vitnesbyrd fra. pesten i Firenze.

Boccaccios historier har mykje til felles med eventyra - dei handlar om kløktige tenestefolk og dumme herrar, om lausaktige kvinnfolk og ka.te elskarar. Dei spenner fra. erotikk til satire, fra. det tragiske til det komiske, fra. røff humor til livsvisdom.

«Dekameronen» vert rekna som verdas første novellesamling og er ein grunnstein og eit vendepunkt i verdslitteraturen. Boka er eit av verdas mest betydelege verk og har inspirert forfattarar som Geoffrey Chauser, William Shakespeare, Miguel de Cervantes og Jonathan Swift.

Meir enn noko anna er dette eit skattkammer av gode soger.

Til norsk ved Magnus Ulleland
Utval og føreord ved Jon Rognlien

Til toppen

Andre utgaver

Dekameronen
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Giovanni Boccaccio: