Den andre dødssynd (Innbundet)

Serie: Det store århundret 9

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 471
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den andra dödssynden
Oversatt av: Engen, Bodil
Serie: Det store århundret
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788241950230
Kategori: Romaner
Omtale Den andre dødssynd
Bind ni i serien Det store århundret tar for seg 1980-tallet - grådighetens tiår.

En ny generasjon Lauritzen med stor selvtillit begir seg inn i eiendomsbransjen og et økonomisk kappløp som kan lede til stor inntjening. Eller til ruin.

Eric Letangs advokatfirma blir stilt overfor helt andre prøvelser når mordet på landets statsminister får det svenske rettssamfunnet til å knake i sammenføyningene. 1980-tallets tøylesløse egoistiske tendens er i ferd med å bli det sosialdemokratiske folkhemmets svanesang. Alt kan skje. Og det skjer.

«Det er et hendelsesrikt tiår sett gjennom slektens øyne. Palmemordet (selvfølgelig), terroristrettsaker og fortrengte minner i forbindelse med overgrep. Og ikke minst en tid med enorme pengestrømmer i blant annet eiendomsspekulasjoner med lån på ubegrenset tid. Det var grådighetens tiår og det er grådighet som er den andre dødssynden!» Jan Guillou

Jan Guillous rikholdige forfatterskap ble innledet i 1971, og til sammen har han skrevet mer enn 40 bøker. Det store århundret er hans mest omfattende prosjekt noensinne og forteller om 1900-tallet - menneskehetens mest blodige århundre.

Til toppen

Flere bøker av Jan Guillou:

Bøker i serien