Den fordømte friheten (Innbundet)

et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 159
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205495517
Omtale Den fordømte friheten
Hva gjør det med oss når det som skulle være den ultimate lykke - maksimal valgfrihet - snarere fører til uro, tvil og skam? Filosof Kaja Melsoms påstand er at jo mer frihet vi skaffer oss, destor mer engstelige og utilpasse blir vi. Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Vi hyller kunsten "å være seg selv", men skammer oss mer enn noensinne. Og jo mer vi fokuserer på romantikk og sex, desto mer strever vi med forholdene våre.I denne boka viser Melsom gjennom eksempler fra hverdagslivet hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet. Den fordømte friheten gir nyttige verktøy for å komme til bunns i et gjennomgripende problem i vår tid. «Kaja Melsom analyserer både klokt og velformulert»
Hilde Østby, Aftenposten «Melsom har skrevet en lettlest bok med tematisk tyngde».
Cecilie Ellefsen, Fri tanke «Den fordømte friheten» er en SJUKT klok bok som gjorde at eg forstod nesten alt ved verda og kvifor me kavar som me gjer.»
Anne Gunn Halvorsen, forfatter og journalistKaja Melsom er filosof, samfunnsdebattant og stadig gjest i NRK, blant annet i Verdibørsen.

Til toppen

Andre utgaver

Den fordømte friheten
Bokmål Ebok 2017