Den guddommelige komedie (Innbundet)

Inferno

Serie: Den guddommelige komedie 1

Forfatter:

Asbjørn Bjornes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 460
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: La divina commedia
Oversatt av: Bjornes, Asbjørn
Serie: Den guddommelige komedie
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788282654166
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Den guddommelige komedie
Asbjørn Bjornes er i gang med å oversette hele Den guddommelige komedie fra italiensk til bokmål. Denne boken utgjør første del: Inferno, og er forsynt med solide forklaringer.
Ca. 1307 begynte Dante Alighieri (1265-1321) å skrive sitt hovedverk Den guddommelige komedie. I dette visjonsdiktet skildrer Dante en reise han foretok i det hinsidige i påskeuken 1300. Verkets første del, Inferno, starter med at Dante har gått seg vill i en mørk og ugjennomtrengelig skog. Hans dikterforbilde Vergil, sendt av Beatrice, kommer og redder ham. Vergil skal føre Dante gjennom Helvetet og opp til Det jordiske paradis på Skjærsildfjellet. På vandringen møter de mange menneskeskjebner, og de støter på farer som lurer og djevler som truer.
Komedien, som Dante kalte verket (fordi det ender godt, i Paradiset), er en perle i verdenslitteraturen. Leseren inviteres med på en dannelsesreise. Her er filosofiske og teologiske tanker, samt et vell av kulturhistoriske referanser og poetisk skjønnhet. Fordelt på 100 sanger inneholder Komedien hele middelalderens tidløse viten. Inferno (Helvetet) består av 34 sanger. Andre del, Purgatoriet (Skjærsilden), inneholder 33 sanger, og det samme gjør Paradiset, verkets tredje del. På grunn av dets opphøyde stil har ettertiden gitt Komedien tilnavnet divina, guddommelig. Forord ved Henrik Syse.

Til toppen

Andre utgaver

Den guddommelige komedie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Den guddommelige komedie
Bokmål Innbundet 2017
Den guddommelige komedie
Bokmål Ebok 2017
Den guddommelige komedie
Bokmål Innbundet 2022

Flere bøker av Dante Alighieri:

Bøker i serien