Den hemmelighetsfulle øya av Jules Verne (Ebok)
Ebok

Den hemmelighetsfulle øya (Ebok)

Serie: Ekstraordinære reiser 

Forfatter:

Steinar Lone (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.68 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'île mystérieuse
Oversatt av: Lone, Steinar
Serie: Ekstraordinære reiser
ISBN/EAN: 9788279902126
Kategori: Skjønnlitteratur
Alder: 12 - 16
Omtale Den hemmelighetsfulle øya
Den hemmelighetsfulle øya er den tolvte boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som inneholder flere av verdenslitteraturens mest berømte verker og som har inspirert og gledet lesere siden starten på serien i 1863.
For mange er kanskje Den hemmelighetsfulle øya den av Jules Vernes fortellinger som rager aller høyest - den er uhyre spennende og fasettert, overraskende og ikke minst opplysende.

Sikkert er det at romanen er en spektakulær robinsonade som viser vår sivilisasjons vell av muligheter og ikke minst trusler. Året er 1865 og den amerikanske borgerkrigen raser for fullt i sin brutale sluttfase. Fra den beleirede byen Richmond i staten Virginia klarer fem krigsfanger og en hund med nød og neppe å rømme i en kapret luftballong. Men flukten skal vise seg å få et alt annet enn ønsket resultat, idet rømlingene havner midt i en forferdelig orkan. Ballongen blir ledet langt ut av kurs og etter mange, lange timer og dager i tærende kamp med natur.kreftene, ender den ville ferden på det som tilsyne.latende fremstår som en øde øy. De nye og uventede omgivel.sene byr på store utfordringer for de fem frihets.søkerne - en krigskorrespondent, en naturforsker, en sjømann, en ingeniør og hans trofaste tjener. Men underlige ting skjer på den ukjente øy. Er de skipbrudne virkelig alene?

Romanen er siste del av Jules Vernes berømte trilogi, som for øvrig består av Kaptein Grants barn og En verdensomseiling under havet.

Til toppen

Andre utgaver

Den hemmelighetsfulle øya
Bokmål Nedlastbar lydbok 2006
Den hemmelighetsfulle øya
Bokmål Innbundet 2018
Den hemmelighetsfulle øya
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Jules Verne:

Bøker i serien