Den hvite elgen (Innbundet)

roman

Serie: Svullrya-kvartetten 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 315
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788203361005
Kategori: Romaner
Omtale Den hvite elgen
Den hvite elgen er en dyptloddende, humoristisk-vemodig og poetisk roman om klasse, sosial arv og om å forløse skapende potensial, skrevet på ramsalt finnskogmål. Romanen samler seg i et både skarpt og poetisk mannsportrett fra den nye norske underklassen.

Robert Langberget fra Finnskogen er en stolt arbeidsmann - men for det meste uten arbeid. Lokalt arbeid er de færreste forunt og Robert selger sin arbeidskraft i Oslo, lik sin far. Hans far jobbet seg i hjel på å bygge hovedstaden, byen som det nå er Roberts tur til å holde ut i etter beste evne.

Kanskje har noen sider ved dette beinharde arbeidslivet blitt bedre siden Roberts far kom kvestet hjem. Sikkert er det at mye også har blitt verre; i en verden i endring er oppgjør for arbeidet langt fra selvsagt, og ingen kan regne med at pengene som er i omløp er hvite.

Men en dag Robert er ute og vandrer i skogen, kommer han over en hvit elgkalv. Men en elg skal ikke være hvit! Kan en elg med en slik farge i det hele tatt overleve? Bør den det? Er han selv en hvit elg? Eller er den hvite elgen egentlig et varsel om at slitet er over selv for en som han?

Til toppen

Andre utgaver

Den hvite elgen
Bokmål Ebok 2017
Den hvite elgen
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Adelheid Seyfarth:

Bøker i serien