Den kontemplative pausen (Innbundet)

trening i oppmerksomt nærvær i skole og utdanning

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 331
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256027774
Kategori: Selvutvikling
Omtale Den kontemplative pausen
Det pågår en stille revolusjon i barnehager, skoler og høyere utdanning i hele den vestlige verden. Lærere og elever øver oppmerksomt nærvær (mindfulness) - som oftest med fokus på empati og medfølelse - i klasserommet. Stillhet er et sentralt element. Treningen bygger blant annet på det som i USA har blitt kalt Social Emotional Learning.

Den kontemplative pausen gir en bred dokumentasjon av ulike initiativer, spesielt i de fem nordiske land, gjennom intervjuer med sentrale aktører i feltet. Hva blir gjort, hvorfor og hvordan? Forfatteren gir en historisk bakgrunn for fenomenet samt noen kulturfilosofiske perspektiver på hvordan stillhet og et kontemplativt element har vært sentralt i dannelsesprosesser i Øst og Vest gjennom 2000 år. Sett i dette perspektivet handler fenomenet ikke om noe nytt. Det er snarere snakk om en renessanse - i sekularisert form.

Boken vender seg til lærere, skoleledere, lærerskolestudenter, skoleforskere/-.politikere og foreldre med barn i skole og barnehage som blir tilbudt mindfulness-.baserte programmer i den pedagogiske hverdagen. Den kan også være opplysende for alle som er nysgjerrig på hva denne impulsen er for noe - og hva den ikke er.

Til toppen

Flere bøker av Christian Egge: