Den nye vinen (Innbundet)

om åndens frukter

Forfatter:

Asle Ambrosius Dingstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 251
Forlag: St. Olav forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det nya vinet
Oversatt av: Dingstad, Asle Ambrosius
ISBN/EAN: 9788270242924
Kategori: Religion
Omtale Den nye vinen
Er det mulig for et menneske å leve et himmelsk liv allerede her på jorden? Eller sagt med andre ord: Er det realistisk å tro at Guds vilje kan skje i mitt liv her «på jorden slik som i himmelen»? Og hvis svaret er ja, hvordan ser et slikt liv ut? Dette er et grunnleggende og svært praktisk spørsmål. Det dreier seg om måten du tenker, kjenner og handler på. Hele livet ditt står og faller med hva du svarer på dette spørsmålet.
Det himmelske livet på jorden er et liv hvor Åndens frukter blomstrer: «kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse» (Gal 5,22-23). De må ikke forveksles med Åndens syv gaver: visdom, forstand, råd, styrke, innsikt, gudsdyrkelse og gudsfrykt (jfr. Jes 11,2). Disse gavene setter et menneske i stand til å lytte etter Åndens formaninger. Alle kristne har fått Åndens gaver, men Åndens frukter modnes bare i den som er lydig mot Åndens impulser.

Denne boken beskriver hvordan livet ser ut når Ånden får frihet til å blåse der den vil.

WILFRID STINISSEN (1927-2013) - katolsk prest, karmelittmunk, åndelig veileder og doktor i filosofi - er en av Nordens mest leste forfattere av åndelig litteratur.

Til toppen

Flere bøker av Wilfrid Stinissen: