Den siste festen (Innbundet)

Forfatter:

Ulrik Farestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Last Party
Oversatt av: Farestad, Ulrik
ISBN/EAN: 9788202756949
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Den siste festen
På nyttårsaften har Rhys Lloyd et hus fullt av gjester. Feriehusene hans ved Mirror Lake er en suksess, og han har sjenerøst invitert landsbybeboerne til å drikke champagne sammen med sine velstående nye naboer. Men ikke alle er der for å feire. Ved midnatt kommer Rhys til å flyte død rundt i det iskalde vannet i innsjøen. Og på nyttårsdagen har DC Ffion Morgan en landsby full av mistenkte.

Til toppen

Andre utgaver

Den siste festen
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Clare Mackintosh:

Utdrag

Hodet ligger ikke på en myk pute, og det er noe hardt som stikker mot ryggen hans.
Hvor er han?
Han kjenner en skarp smerte mellom øynene, og noe vått og klissete som renner ned langs nesen. Vinden blåser kaldt mot ansiktet hans, etterfulgt av noe som er enda kaldere.
Rhys er utendørs.
Har han gått ut på balkongen utenfor soverommet for å trekke frisk luft og sovnet der?
Han hører innsjøen. Først virker det beroligende – han har blitt vant til lyden fordi de ofte spiser på terrassen og sover med vinduene på gløtt. Men dette er ikke bølgebruset fra stranden, slik han hører det fra balkongen eller gjennom vinduet. Innsjøen er her, der han er. Den beveger seg rytmisk, insisterende. Den spruter ham i ansiktet.
Hvorfor er han her?
Har han gått i søvne?
Han hører en stemme og prøver å rope, i tilfelle vedkommende ikke oppdager at han ligger her i vannet, men kroppen nekter å lystre. Smerten er overveldende, og vannet omgir ham på alle kanter, og da han ikke får til mer enn et ynkelig lite rykk med kroppen, skjønner han at han er for svak til å bevege seg.
I det øyeblikket innser Rhys at han kommer til å dø.
(…)
Leo trekker pusten dypt. «Hør her, vi er nødt til å rense luften. Det som skjedde i går kveld, var …» Han stanser. Nå må han velge riktig ord. Det må ikke virke avvisende, men heller ikke megetsigende. «Moro,» sier han til slutt. Det rykker litt i munnviken til Ffion. Pokker. Er «moro» megetsigende? Han ønsker ikke å gi henne feil inntrykk.
«Ja, det var det.»
Ffion senker piggene litt, og Leo kan ikke unngå å føle den samme varmen som da han først fikk øye på henne på dansegulvet. Hun hadde en elektrisk utstråling, som om håret hans ville stå rett til værs hvis han kom for nær henne. Og Ffion hadde gått rett på sak; hun stirret på ham med et kjølig, stødig blikk, sluttet å danse og kom bort.
«Det er veldig varmt her, synes du ikke?»
«Jo,» svarte Leo da. «Skal vi trekke litt frisk luft?»
«Saken er den,» sier han nå. «Altså, jeg mener ikke at du ikke er – det er bare det at … « Leo nøler, og ansiktet til Ffion er helt forvridd. Skal hun til å gråte? Faen. «Jeg er ikke ute etter en kjæreste.» Han sier det for raskt, og stemmen stiger i styrke, slik at han nesten roper de siste ordene.
«Ikke jeg heller.» Ffion nikker kort, som om hun avslutter et forretningsmøte. «Da har vi oppklart det.» Hun peker mot likhuset. «Hva med dødsårsaken?»

Til toppen