Den store fotballordboken (Heftet)

fleip & fakta

Forfatter:

Jørn Melnes (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 173
Illustratør: Melnes, Jørn
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282116671
Omtale Den store fotballordboken
Fotballspråket er i stadig utvikling - og selv for den mest ihuga fotballfan kan det noen ganger være vanskelig å følge med. For hver sesong dukker det opp nye uttrykk, som Flo-pasning, Cruyff-vending og Zidane-finten. Det er lett å gå seg vill i ordjungelen.
Men her har du løsningen! - En reinspikka fotballordbok, uunnværlig i de fleste hjem, enten du har et barn som skal starte karrieren i en lokal klubb (og du er usikker på begrep som «offside» og «finte») eller du har mange år i favorittlagets trøye bak deg. Forfatteren har gjennom flere år samlet over 700 ord og uttrykk fra fotballverdenen. Han har saumfart aviser og blader, sittet i timevis og sett på fotballsendinger og flittig notert alt nytt.

I boken får du en faktadel som presist forklarer ordet eller uttrykkets betydning og gjerne opprinnelse, men fordi forfatteren også har en klar overbevisning om at humor fremmer forståelsen, får en fleipede del sin rettmessige plass. Du får rett og slett en alternativ betydning av hvert ord og uttrykk. Og hvem vet; kanskje du kan lure en stakkars amatør til å tro at det å «parkere bussen» virkelig handler om ... å parkere en buss?

Boken er gjennomillustrert med treffende og humoristiske tegninger av tegneren Jørn Melnes som gjør at du garantert aldri glemmer hva de ulike uttrykkene står for.

Til toppen

Andre utgaver

Den store fotballordboken
Bokmål Ebok 2021