Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald (Nedlastbar lydbok)

Den store Gatsby (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Peter Magnus (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2018
Innleser: Eide, Anderz
Spilletid: 5:43
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: The great Gatsby
Oversatt av: Magnus, Peter
ISBN/EAN: 9788771834260
Kategori: Lydbok
Omtale Den store Gatsby
F. Scott Fitzgerald (1896-1940) regnes for å være en av de største amerikanske forfatterne i det 20. århundre. I 1920 hadde han en sensasjonell debut med romanen This Side of Paradise, men er først og fremst kjent for Den store Gatsby, som utkom i 1925. Boken er filmatisert flere ganger - senest i 2013 med Leonardi DiCaprio i hovedrollen.

Den store Gatsby blir sett på som et av amerikansk litteraturs hovedverker og er et fullendt og innsiktsfullt portrett av overklassemiljøet i de «glade 20-årene». Gjennom fortelleren Nick Carraway, blir man presentert for det overfladiske, glitrende livet i herskapshusene langs Long Islands kyst på 1920-tallet. Her bor den mystiske hovedpersonen, Jay Gatsby, som er kjent for sine ville, overdådige fester for hundrevis av mennesker. Likevel er det egentlig ikke noen som kjenner ham eller vet hvor hans formue stammer fra. Ryktene om ham er mange - er han krigshelt, spritsmugler, tysk spion eller kanskje Keiser Wilhelms nevø? Alle folk higer etter en invitasjon til en av hans ekstravagante fester, men Gatsby enser dem ikke. Han bekymrer seg bare om én person - den legendariske skjønnheten Daisy Buchanan, som er hans ungdomskjærlighet, og som han vil gjøre alt for å vinne tilbake.
I 1998 kåret Modern Library sitt redaksjonelle styre Den store Gatsby til 20.århundrets beste amerikanske roman og nest beste engelskspråkelige roman i samme tidsperiode.

Til toppen

Andre utgaver

Den store Gatsby
Bokmål Innbundet 2011
Den store Gatsby
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av F. Scott Fitzgerald: