Den store krigen (Innbundet)

europeernes første verdenskrig

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 504
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den store krig
ISBN/EAN: 9788282650014
Kategori: Historie
Omtale Den store krigen

Imponerende historieformidling om første verdenskrig

På de norske - og skandinaviske - bokmarkedet er det bøker om den 2. verdenskrig som dominerer. Nå ser vi at det også begynner å komme bøker om den første verdenskrig, som i virkeligheten var den store krigen i Europa. En av disse bøkene er danske Nils Arne Sørensens Den store krigen, som nå er kommet i norsk oversettelse. Dette er en imponerende bok som fortjener mange lesere. Historieklubben vil også ha et sterkere fokus på europeernes "store krig" i tiden fremover, og vi kan love flere spennende nyheter om dette emnet.

Første verdenskrig ble en katastrofe i Europas og verdens historie. Den bestående orden brøt sammen – fire imperier sank i grus, og på deres ruiner reiste det seg nye stater og styreformer som 20 år senere sendte Europa og verden ut i en ny verdenskrig. For mange historikere er første verdenskrig rett og slett urkatastrofen i det 20. århundret.
Den store krigen handler om krigens årsaker og konsekvenser i storpolitikkens verden, men også om hvordan krigen grep dramatisk inn og satte dype spor i alminnelige menneskers liv. Den handler om hvorfor vinnerne vant og taperne tapte, om hva som skjedde på de store slagmarkene på krigens mange fronter og om hvordan krigen førte til store forandringer i samfunnet og hverdagslivet langt fra frontene. Den handler ikke minst om hvordan krigen så ut for soldatene og deres familier og hvordan den ble husket da den var overstått. Forfatteren har skrevet et helt nytt kapittel om Norge og første verdenskrig til den norske utgaven.
Boken fikk fantastiske kritikker da den kom ut i Danmark.

Til toppen